Selecció de llibres per Sant Jordi

 

Aquí teniu una selecció de llibres per regalar aquest Sant Jordi. Els llibres que no estan són molts per aquesta és una petita mostra.

 

el abuelo que salto por la ventana y se largo-jonas jonasson-9788498384161

Jonas Jonasson/ El abuelo que saltó por la ventana

Moments abans que comenci la pomposa celebració del seu 100 aniversari, Allan Karlsson decideix que res d'això va amb ell. Vestit amb el seu millor vestit i unes sabatilles, s'enfila a una finestra i es fuga de la residència d'ancians on viu, deixant plantats a l'alcalde i  la premsa local. Sense saber on anar, s'encamina a l'estació d'autobusos. Allà, mentre espera l'arribada del primer autobús, un jove li demana que vigili la seva maleta, amb la mala fortuna que l'autobús arriba abans que el jove torni i Allan es puja sense pensar-ho dues vegades, amb la maleta aliena a ròssec.

 

 

el prisionero del cielo-carlos ruiz zafon-9788408105824Carlos  Ruiz Zafón/El prisionero del cielo

Barcelona, 1957. Daniel Sempere i el seu amic Fermín, els herois de L'Ombra del Vent, tornen de nou a l'aventura per afrontar el major desafiament de les seves vides. Just quan tot començava a somriure'ls, un inquietant personatge visita la llibreria de Sempere i amenaça amb revelar un terrible secret que porta enterrat dues dècades en la fosca memòria de la ciutat.

 

 

el enredo de la bolsa y la vida-eduardo mendoza-9788432210006Eduardo Mendoza/El enredo de la bolsa y la vida

Corren temps de crisi. Contra la seva voluntat, és a dir, mogut per l'amistat i sense un euro a la butxaca, el perruquer torna a exercir de insospitat gos a la Barcelona d'avui.
La misteriosa desaparició d'un antic amic del sanatori mental serà el punt d'arrencada per a resoldre un cas de repercussió internacional amb la inestimable ajuda d'un infal·lible equip d'investigadors: l'adolescent quesito, l'estafador professional Pollastre Morgan, la Moski, acordionista carrer, i una infinitat de personatges insòlits.

 

 

simiocracia: cronica de la gran resaca economica-aleix salo-9788499896977Aleix Saló/Simiocracia

Aleix Saló torna a la càrrega després d’Españistán. En el seu esperat nou llibre t'explica tota la veritat sense embuts i sense anar-se'n per les branques. No podràs parar de sacsejar l'arbre.

 

 

 

 

las horas distantes-kate morton-9788483652510Kate Morton/Las horas distantes

Una carta que portava extraviada molt de temps, esperant durant més de mig segle en una saca de correus oblidada en el fosc golfes d'una anodina casa de Londres.Edie Burchill i la seva mare mai han estat el que es diu unides. Però un diumenge a la tarda arriba a casa seva una carta, perduda fa temps, amb el remitent de Milderhurst Castle, a Kent (Anglaterra), i Edie comença a pensar que la fredor de la seva mare oculta un antic secret.

 

 

 

esta noche dime que me quieres-federico moccia-federico moccia-9788408109389Federico Moccia/Esta noche dime que me quieres

Tancredi és un dels homes més rics del món. Jove, ben plantat i brillant, és incapaç de lliurar-se a l'amor per culpa d'un terrible incident ocorregut anys enrere. Sofia era una jove promesa del piano, fins que una estúpida discussió amb el seu nòvio Andrea va canviar la seva vida per sempre. Alegre i somiadora, va decidir aparcar la seva carrera i els seus somnis per cuidar d'Andrea, en cadira de rodes després d'aquella fatídica nit.

 

 

 

secreto de hermanas-belinda alexandra-9788427029873Belinda Alexandra/Secreto de hermanas

Els llaços entre germanes són tan forts que el que els passa pot córrer el risc de repetir-se generació rere generació. Què fer si el que els passa als teus fills et recorda la teva pròpia història i la de la teva germana? I si aquesta història està envoltada de misteri, mort i un amor impossible? Adela i Klára hauran d'enfrontar el seu passat per poder sobreviure.

 

 

 

 

los juegos del hambre-suzanne collins-9788498675399Suzanne Collins/Los juegos del hambre

És l'hora. Ja no hi ha marxa enrera. Els jocs van a començar. Els tributs han de sortir a la Sorra i lluitar per sobreviure.
Guanyar significa Fama i riquesa, perdre significa la mort segura ...
Un passat de guerres ha deixat els 12 districtes que divideixen Panem sota el poder tirànic del  "Capitolio". Sense llibertat i en la pobresa, ningú pot sortir dels límits del seu districte. Només s una noia de 16 anys, Katniss Everdeen, gosa desafiar les normes per aconseguir menjar.

 

 

nadie es mas que nadie-miguel angel revilla-9788467006681Miguel Ángel Revilla/Nadie es más que nadie

Les memòries d'un polític que no ha oblidat els seus humils orígens ni calla el que ha vist, encara que no sigui políticament correcte.

 

 

 

 

 

 

Dan Wells/No soy un serial killer

John Wayne Cleaver té 15 anys i sap que és diferent. Però no perquè només tingui un amic ni perquè ajudi a la seva mare al dipòsit de cadàvers. John és un sociòpata que reconeix en si mateix els clàssics signes de ser un incipient assassí en sèrie. Per no fer mal a ningú, John s'ha creat un conjunt rígid de regles per controlar la seva naturalesa més fosca i tenir una vida normal. Però quan comencen a haver una cadena de horripilants assassinats a la seva ciutat, John utilitzarà els seus coneixements sobre els assassins en sèrie per investigar qui té aterrit el veïnat.

 

 

Ángel Gutiérrez/La torre prohibida

Jack Winger, qui, després de patir un accident que gairebé acaba amb la seva vida, ingressa en una clínica de repòs per recuperar-se de les greus seqüeles. En aquest lloc, intentaran explicar-li que ell era un periodista de successos, que ningú ha vingut a visitar a l'hospital i que tots els que s'hi troben ingressats pateixen amnèsia. El que ningú li diu és que tots i cada un dels pacients de la clínica pateixen malsons recurrents, somnis espantosos que es repeteixen nit rere nit. Tampoc li expliquen que, en ocasions, l'infermer cap es porta a un intern al bosc i torna sol.

 

 

Yasunari Kawabata/La casa de las bellas durmientes

La casa de les belles dorments comença amb la visita del vell Eguchi a una casa secreta governada per una dona ordinària i pràctica que, al final, com ell mateix, revelarà la seva essència inhumana. En aquest bordell, el protagonista, de seixanta-set anys, passa diverses nits al costat dels cossos de joves verges narcotitzades. Alhora que admira l'esplendor de les figures adormides, rememora la seva relació amb les dones: la seva dona, la seva mare, el seu amant, les seves filles ...

 

 

cuando pase tu ira-asa larsson-9788432214097Asa Larsson/Cuando pase tu ira

Wilma i Simon són dos joves enamorats que han decidit submergir-se en el gelat llac de Vittangijärvi, al nord de Suècia, a la recerca de les restes d'un avió alemany perdut el 1943. Mentre bussegen, algú talla la corda de seguretat de Wilma i tapa l'orifici de sortida en el gel. No podran escapar. Quan la primavera s'apropa al nord de Suècia, el cos de Wilma emergeix de les aigües del riu Torneälven. Alhora, una figura fantasmal apareix en els somnis de Rebecka Martinsson, la prestigiosa advocada de Kiruna. És el fantasma del cos que ha aparegut al riu?

 

 

diario de invierno-paul auster-paul auster-9788433978295Paul Auster/Diario de invierno

Paul Auster, incansable creador de ficcions i de personatges inoblidables, torna aquí la seva mirada sobre si mateix. I si en un llibre anterior, A salto de mata, rememorava els seus anys juvenils d'aprenent d'escriptor, en aquest Diari d'hivern part de l'arribada dels primers senyals de la vellesa per rememorar episodis de la seva vida.

 

 

 

 

la palabra se hizo carne-donna leon-donna leon-9788432209543Donna Leon/La palabra se hizo carne

El nou cas de l'inspector Brunetti ens introdueix en el món de la indústria alimentària, en concret a l'escorxador de Preganziol, que proporciona carn a la ciutat de Venècia. La cobdícia de veterinaris corruptes posa en perill la salut dels venecians. Però no tothom està disposat a canviar la seva honestedat professional per diners.

 

 

 

 

claraboya-jose saramago-9788420411095José Saramago/Claraboya

Es fa de dia a Lisboa. En un matí de mitjans del segle XX, la mirada del novel·lista s'aboca a la finestra d'un veïnat. S'anuncia un dia no molt diferent dels altres: el sabater Silvestre, que obre el seu taller; Adriana, que parteix cap a la feina mentre a casa tres dones inicien una altra jornada de costura, Justina, que té davant seu un llarg dia marcat per les disputes amb el seu brutal marit; la mantinguda Lidia, i l'espanyola Carmen, sumida en nostàlgies. Discretament, la mirada del novel·lista va descendint i, de sobte, deixa de ser simple testimoni per veure amb els ulls de cada un dels personatges.

 

 

el lector de julio verne-almudena grandes-almudena grandes-9788483833889Almudena grandes/El lector de Julio Verne

Nino, fill de guàrdia civil, té nou anys, viu a la casa quarter d'un poble de la Serra Sud de Jaén, i mai podrà oblidar l'estiu de 1947. Pepe el Portuguès, el foraster misteriós, fascinant, que acaba d'instal·lar un molí apartat, es converteix en el seu amic i el seu model, l'home en el qual li agradaria convertir-se alguna vegada. Mentre passen junts les tardes a la vora del riu, Nino es jurarà a si mateix que mai serà guàrdia civil com el seu pare, i començarà a rebre classes de mecanografia en el mas de les Rosses, on una família de dones soles, vídues i òrfenes , resisteix a la frontera entre la muntanya i la plana.

 

 

la cancion de los maories-sarah lark-sarah lark-9788466650472Sarah Lark/Las canción de los mahories

A La cançó dels maoris, les primes Elaine i Kura es debatran entre les arrels angleses i la crida del poble maori per forjar el seu propi destí. Mentrestant, viuran els vaivens d'una terra comparada amb el paradís a la qual arriben misteriosos desconeguts decidits a quedar-se.

 

 

 

 

intocable-philippe pozzo di borgo-9788433978332Philippe Pozzo Di Borgo/Intocable

Una commovedora i divertida història verídica sobre dos homes que no s’habrien conegut en circumstàncies normals: un aristócrata tetraplègic i un home negre dels suburbis. Paradoxalment després d'un accident de parapent  esdevé el seu cuidador.
En altres paraules, la història de dos  "intocables": un per la seva discapacitat i l'altre per la seva condició  social.

 

 

 

 

22/11/63-stephen king-9788401352485Stephen King/22/11/63

El 22 de novembre de1963 tres trets van ressonar a Dallas. Va morir el president Kennedy, i el món va canviar. Què faries tu si poguessis impedir-ho? . En aquesta novel·la brillant, Stephen King acompanya el lector en un viatge meravellós al passat i en un intent de canviar el que va passar. Durant gairebé 900 pàgines ens ofereix un impecable retrat social, polític i cultural del final dels anys 50 i principis dels 60, un món marcat per cotxes enormes, Elvis Presley i el fum dels cigarrets que sura per tot arreu.

 

 

Quan érem feliços. Premi Josep Pla 2012Rafel Nadal/Quan érem feliços

Basada en les peripècies d’una família nombrosa de dotze germans a la Catalunya de postguerra, Quan érem feliços és una història real plena d’emocions, d’humor i de tensions en la qual l’autor evoca en primera persona els paisatges de la seva infantesa. Un recorregut de vegades íntim i de vegades panoràmic, gairebé cinematogràfic, ple d’imatges poderoses dels carrers del Barri Vell de Girona, l’estiueig a la Fosca, els setembres a pagès al mas d’Aiguaviva i els anys d’internat al Collell.

 

 

ALTRES POSSIBILITATS:

Jo confesso de Jaume Cabré
Memoria d’uns ulls pintats de Lluís Llach
La dona veloç de Imma Monsó
Crim de sang de Sebastià Alzamora
La col·laboradora de Empar Moliner
Ombres en el temps de Jordi Sierra I Fabra
Barcelona cau de Valentí Puig
La dona que es va perdre de Marina Espasa
Les hores llunyanes de Kate Morton

Memòries III. De la bonança a un repte nou (1993-2011) de Jordi Pujol
Tenim pressa, molta pressa de Heribert Barrera
Entre la mentida i l’oblit de Francesc-Marc Álvaro
Jesucrist 2.0. El cristianisme ara i aquí de Francesc Torralba
El general batet de Hilari Raguer
Entre el sabre i la bomba de Francesc Canosa
Hores Angleses de Ferran Soldevila

 

Que la muerte te acompañe de Risto Mejide
La comida de la familia de Ferran Adrià
Padre, el último mono de Berto Romero
Tu hijo puede ser un crack de Jaume Alguersuari